Nieuws vanuit de Deelbekken Albertkanaal

Medlog versterkt intermodale connectiviteit van Port of Limburg

De participatie van MSC via zijn logistieke tak Medlog moet van Port of Limburg een intermodaal knooppunt maken. De participatie van Medlog moet de connectiviteit van de Belgische en Nederlandse zeehavens naar het hinterland versterken.

Port of Limburg kocht de containerbusiness van Haven Genk en zal de toekomstige containerterminal uitbaten op de voormalige site van Ford Genk. Het is de bedoeling om de containeroverslag vanaf begin 2025 bij Port of Limburg onder te brengen, waarbij gemikt wordt op verdere groei, vooral gericht op multimodale transportoplossingen en binnenvaart.

Duurzaamheid ontmoet wereldrecord

De zonneluiken van het schip "Helios" vestigden afgelopen zomer een nieuw record, en werden daarvoor erkend door Guinness World Records. Wattlab installeerde 312 zonnepalen, wereldwijd uniek in zijn soort en specifiek voor binnenvaartschepen. De panelen besparen jaarlijks tot 90 ton CO₂.

Stremming Julianakanaal leidt tot extra verkeer op Albertkanaal

De scheepvaart op het Nederlandse Julianakanaal is sinds 12 augustus gestremd tussen Berg en het sluiscomplex Born. De werken duren tot het voorjaar 2025 en schepen moeten daardoor omvaren via het Albertkanaal.

De werkzaamheden, die enkele maanden geleden werden stilgelegd door een probleem met een damwand, zijn weer hervat. Het kanaal wordt verbreed voor schepen tot 190 meter lang en 11,4 meter breed. De maximale diepgang wordt op 3,5 meter gebracht. Van zodra de dam klaar is, wordt het kanaal drooggelegd en kunnen de verdiepings- en verbredingswerken veilig verlopen.

Werken aan kanaaltunnels

Sinds enkele maanden wordt er druk gewerkt in het Alberkanaal. Er worden damplanken geplaatst die de bouwkuip zullen vormen van de Kanaaltunnels. Tussen het Samgadok en de Straatsburgbrug staan er al heel wat planken in het water.

MPET zoekt Intermodal Business Partner

Als Intermodal Business Partner ben je een echte verbindende schakel en zorg je voor het verder ontwikkelen en ondersteunen van MPET’s intermodale dienstverlening aan klanten en stakeholders.
Voor meer informatie kan je de vacature raadplegen via deze link, of bij Jan Diels via jan.diels@globalpsa.com.