Nieuws vanuit de Deelbekken Albertkanaal

Gosselin viert opening nieuwe magazijnen aan het Albertkanaal 

Gosselin opende recent twee nieuwe magazijnen op de oude INZA-site langs het Albertkanaal. De totale oppervlakte in Deurne/Schoten stijgt daarmee naar meer dan 350.000 m² . Het complex is CO2-neutraal en is verbonden met de Gosselin containerterminal. De magazijnen werden ontwikkeld in samenwerking met Warehouses De Pauw en markeren een verdere stap in de groeiplannen van Gosselin.

Kuehne+Nagel versterkt logistieke positie in Tessenderlo 

Kuehne+Nagel heeft onlangs twee distributiecentra geopend in Tessenderlo, één in samenwerking met de LEGO Group en het andere voor Shimano. Het distributiecentrum voor LEGO, met een oppervlakte van 30.000 m² en uitbreidingsmogelijkheden tot 55.000 m², is cruciaal voor het Europese distributienetwerk van LEGO en biedt kortere levertijden naar verschillende Europese bestemmingen. Het distributie centrum voor Shimano, met een oppervlakte van 20.000 m², moet aan de groeiende vraag naar fietsonderdelen en e- voldoen.

Overname voormalige Sappi-terreinen in Lanaken op touw 

Gezien de strategische ligging langs het Albertkanaal heeft De Vlaamse Waterweg nv interesse om de voormalige Sappi-terreinen in Lanaken over te nemen en nieuwe watergebonden activiteiten aan te trekken. Lokale en Vlaamse politici steunen het initiatief als een kans voor economische herontwikkeling en versterking van de binnenvaart binnen het Economisch Netwerk Albertkanaal.

Hoofdkantoor Euro Shoe Group te koop 

Het hoofdkantoor van Euro Shoe Group, gelegen aan het Albertkanaal in Beringen wordt te koop en te huur aangeboden na de verhuis naar het naastgelegen distributiecentrum. De herstructurering van Euro Shoe Group, resulteerde in een operationele winst in 2022, maar de tweede helft van 2023 bracht opnieuw uitdagingen ten gevolge van dalende verkopen.

Logistics.TV op bezoek bij Multimodale spelers 

In de nieuwste aflevering van Logistics.TV wordt een bezoek gebracht aan enkele van onze leden om hun strategische keuzes en innovaties te bespreken. Gheys Transport licht hun nieuwe containeropslag in Beringen toe. Heylen Warehouses benadrukt de strategische ligging bij het Albertkanaal. Van Moer presenteert hun containerterminal en magazijnen in Grobbendonk, en hun leidende rol in binnenvaarttransport sinds 2011. BCTN deelt hun duurzame logistieke aanpak en hoe hun terminal in Meerhout verantwoordelijk is voor meer dan 50% van het containervolume op het Albertkanaal.

Bekijk de volledige aflevering hier